“Je bent altijd aan het werk mama.”

15 maart 2023

“Je bent altijd aan het werk mama.”

Slik…

Het is donderdagavond en ik breng de kinderen naar bed.
De oudste van 11 jaar vraagt wat ik morgen ga doen. “Werken” is het antwoord.
Zijn blik zegt me dat hij dat jammer vindt. Een stomme ‘en ik werk zodat we straks lekker op vakantie kunnen’ slik ik in. Dat is niet het antwoord op zijn vraag én ook niet de reden dat ik werk.

Verschillende gesprekken die ik eerder die week had met man, vriendin en anderen passeerden de revue toen ik op de bank zat.
‘Wanneer ga je echt winst maken met je eigen bedrijf?’
‘Doe je dan wel echt wat je zelf wilt of pas jij je aan naar de behoefte van je klant?’

En ineens was ik het zat. Ik was net 2 weken flink ziek geweest, moest zin maken om weer wat te gaan ondernemen, want het langzame leven dat het resultaat was van ziekzijn, voelde wel even prima.
Ik was bereid de handdoek in de ring te gooien, opzeggen die handel en geen geze*k meer. Maar… die impulsieve kant van mijzelf ken ik gelukkig goed inmiddels.

Een goed gesprek dus met mijzelf, op de bank. “Doe een opstelling met jezelf”, zei mijn man met een knipoog. “Heb ik allang gedaan” was mijn reactie.

Ik heb de lat zo ontzettend hoog gelegd voor mezelf sinds begin dit jaar. Ik ben andere dagen gaan werken in loondienst zodat ik meer focus kon hebben op mijn eigen bedrijf. Maar daardoor ging ook echt de complete focus daarheen. En niet alleen de lat lag hoog, de eerste trede die trap op was al een hele klim. Al het andere moest ervoor wijken, kwam op de 2e, 3e plek. Eerst mijn bedrijf!

Resultaat: frustratie, altijd met werk bezig, geen vrije tijd meer, het stroomt niet en zo heb ik er geen zin meer in.
Oplossing: terug naar de basis. Ik ben een eigen bedrijf gestart omdat ik lol heb ik in wat ik doe, omdat ik hierin mijn creativiteit kwijt kan, vrijheid voel omdat ik aan niemand verantwoording af te leggen heb en lekker kan ‘aanmodderen’. En dan stroomt het, dan zit ik in de flow!

Dus ik ben er klaar mee; met het idee van wat een eigen bedrijf volgens de buitenwereld moet zijn. Ik ontvolg erop los op Instagram en bescherm mezelf daarmee voor alle businesstips en “50K omzetdoelen”.

Ik heb er weer zin in, voel het weer stromen en voel dat ik weer dichter bij mezelf kom. Terug naar de bedoeling.
Ik ga de komende tijd ook eens lekker naar het museum, koffie drinken in een andere stad en de natuur in. Allemaal in de ‘eigen baas’ haar tijd!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook iets voor jou?

Koosnaampje

Koosnaampje

Ken je ze? Die gedachten die je bezig houden, die zich constant opdringen. Terwijl je ergens mee bezig bent, als je in bed ligt of onder de douche staat. Of als je in de auto zit.  Een stemmetje dat je vertelt dat je niet goed genoeg bent, dat je niet mooi bent of...

Overtuigingen

Overtuigingen

“Ja, maar het is nu eenmaal zo.” We hebben allemaal bepaalde overtuigingen, veelal van huis uit meegekregen. Anderen heb je gaandeweg zelf toegevoegd, mede beïnvloed door je omgeving en de dingen die je meegemaakt hebt.  Sommige van die overtuigingen kunnen (heel)...

Vertel eens

Vertel eens

"Hoe gaat een coachingsgesprek met Marloes nu in z'n werk? Wat gebruik je bijvoorbeeld voor materialen?" Je kent ze vast wel, van die kaarten met een inktvlek erop, bedacht door de Zwitserse psychiater Hermann Rorschach (1884-1922). Aan de hand van de interpretatie...

Coaching in het theater

Coaching in het theater

Nu mijn coaching plaats vindt in een heus theater, neem ik jullie graag mee in een mooie werkvorm die daarbij aansluit. Appje Als ik haar een berichtje wil sturen, denk ik wel 6 keer na over wat er precies staat en waar ik op hoop. Zal ze het interpreteren zoals ik...

Rouwpad

Rouwpad

Rouwpad Tranen, te pas en te onpas. Als er iemand op visite is, maar ook in de supermarkt. Zomaar voor de koeling, bij de toetjes. Ted is er klaar mee. Een volwassen man die staat te huilen als een klein kind. Geen controle over zijn emoties. Maar hoe meer hij...

“Lekker een harinkje happen”

“Lekker een harinkje happen”

Amsterdammer We kwamen binnen in zijn kamer, stelden ons voor en hij begon bijna direct te huilen. Meneer Veenstra (fictieve naam), net 2 weken woonachtig in dit mooie verzorgingshuis. Hij vindt er niks aan. Meneer Veenstra heeft hiervoor een aantal weken in een ander...

Generatie dingetje

Generatie dingetje

Rennen en vliegen Als moeder van 2 jonge kinderen met een baan, studie, veel sociale contacten en leuke hobby’s, word ik soms een beetje door de dag geleefd. Lang leve planningen, agenda’s, gewoonten en een vast stramien. Alles loopt op rolletjes en iedereen weet waar...

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon Hi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Marloes Luijken, coach, schrijver en trainer. Ik combineer de leukste dingen en mag dat mijn werk noemen!  Vind je het leuk om te weten hoe ik tot dit punt ben gekomen, lees dan nog even verder. Wil je graag...